عضو اتاق ایران: از حضور همزمان نهاوندیان در اتاق و دولت دفاع کردند تا از دولت رانت بگیرند

جمشید عدالتیان در گفتگو با «نسیم» افزود: عدهای تا دیدند شافعی پشتوانه ندارد شروع به انتقاد کردند/ امثال دانشمند و خاموشی حرفشان با عملشان یکسان نیست
جمشید عدالتیان عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با «نسیم» در خصوص بازرگانی محور شدن اتاق اظهار کرد: بازرگانی محور شدن اتاق پیش داوری است و در طول این دوره شاهد بودیم که امثال آقای پورفلاح و حاجی بابا زحمات زیادی برای تولید و صنعت در اتاق بازرگانی کشیدند و بارها آقای نعمت زاده را به اتاق کشاندند.
وی افزود: اتاق در زمینه صنعت دغدغه دارد و نباید با برخی اظهار نظرهای عوام فریبانه آن ها را فریب داد.
عضو اتاق بازرگانی با انتقاد از وارد کننده دانستن اعضای اتاق گفت: اتاق نه مستقیما واردات می کند و نه صادر؛ این در حالی است که کارت بازرگانی تولید کنندگان هر 5 سال یکبار و کارت بازرگانی بازرگانان هر یک سال یکبار صادر می شود.
عدالتیان افزود: بیشتر صادرات کشور را اتاق بازرگانی انجام داده است و اگر زحمات اعضای اتاق نبود همین میزان صادرات را هم نداشتیم.
وی با اشاره به خواسته های بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی به دنبال رقابتی شدن بازار و کوچک شدن دولت است و رانت خواری مختص دولتی هاست.
عضو اتاق بازرگانی ایران در خصوص شائبه سیاسی بودن اتاق هم به نسیم گفت: کسانی که اتاق را نمی شناسند انگ سیاسی بودن به اتاق می زنند، در حالی که تنها اشکال بزرگ اتاق رئیس محور بودن آن است نه سیاسی بودن.
عدالتیان گفت: در این 12 سال که عضو اتاق بودم هیچ رانت خاصی در اتاق ندیدم و یک بار هم به دفتر رئیس اتاق نرفتم، اما برای نجات اتاق از این وضعیت اعضای اتاق باید فعال شوند.
وی با انتقاد از ضعف رئیس اتاق بیان کرد: رئیس اتاق باید صلاحیت حضور در این پست را داشته باشد، زیرا در ارگان های تصمیم سازی مانند شورای پول و اعتبار حضور پیدا می کند.
عضو اتاق بازرگانی گفت: از میان روسای اتاق از دوره اول تا کنون شافعی تنها شخصی بود که از بخش خصوصی بیرون آمد و همه روسای قبلی تحت حمایت دولت ها بوده اند.
عدالتیان با انتقاد از صحبت های مطرح شده بر علیه شافعی گفت: برخی ها تا دیدند شافعی پشتوانه سیاسی ندارد، جرات پیدا کردند تا علیه وی حرف بزنند در حالی که در دوره های قبل تنها ما بر علیه رئیس اتاق صحبت می کردیم.
وی افزود: برخی ها می گویند چرا شافعی قدرت لابی گری روسای قبلی را ندارد که باید پرسید چگونه باید این قدرت را کسب کند؟
این عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: ما در اتاق هشتم به دنبال این هستیم که همه اعضای اتاق به اندازه رئیس اتقاق تاثیر گذار باشند.
عدالتیان ادامه داد: در حال حاضر اتاق از همه اقشار بخش خصوصی حمایت نمی کند و بخش قلیلی از شرکت های خصوص توسط اتاق بازرگانی حمایت می شوند.
وی با انتقاد از سهم بالای دولت در اتاق تهران گفت: در حال حاضر اتقا تهران 60 نفر عضو دارد که 20 نفر ان ها را دولت تعیین می کند و این مسئله بسیار خطرناک و آسیب زننده است.
این عضو اتاق بازرگانی تهران در خصوص دخالت دولت ها در انتخابات اتاق بازرگانی هم گفت: در حال حاضر نیازی نیست که دولت در انتخابات دخالت کنند و ان ها نفوذ خود را به روش دیگری اعمال می کنند.
عدالتیان ادامه داد: تنها در دوره آقای احمدی نژاد بود که دولت با دخالت در روند رد صلاحیت ها در انتخابات دخالت کرد.
وی در خصوص باقی ماندن نهاوندیان در اتاق بازرگانی نیز به نسیم گفت: ما مخالف باقی ماندن نهاوندیان در اتاق بودیم اما عده ای که امروز اعتراض می کنند در دوره ای به حضور هم زمان نهاوندیان در ریاست اتاق و رئیس دفتری رئیس جمهور رای داده بودند.
عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: آن عده به دنبال گرفتن امتیاز و رانت بودند که خوشبختانه تیرشان به سنگ خورد.
عدالتیان با انتقاد از صحبت های خاموشی و دانشمند درباره عملکرد اتاق گفت: امثال خاموشی دانشمند فقط شعار می دهند و عملشان و شعارشان یکسان نیست زیرا خودشان اتاق را به این روز انداخته اند.