معاون وزیر سابق صنعت: اگر اقتصاد مقاومتی را دنبال کنیم؛ دیگر لازم نیست نگران رفع تحریمها باشیم

بابک افقهی در گفتگو با «نسیم» افزود:گره زدن اقتصاد کشور به تحریمها، دور از تدبیر است/ ما نباید در برابر تحریم ها انفعالی برخورد کنیم
بابک افقهی، معاون وزیر سابق صنعت در گفتگو با «نسیم» افزود: ما اگر به طور جدی به ظرفیت هایی که در کشور وجود دارد توجه کنیم می توانیم خیلی از آثار منفی تکانه ها راکنترل کنیم.
وی با بیان اینکه ما نباید به تحریم به عنوان تکانه ای که آثار نامطلوبی بر روی اقتصاد ملی ما می گذارد ؛ نگاه کنیم گفت: خیلی از اتفاقاتی که در دنیا رخ می دهد؛ مثل مشکلات افت قیمت نفت،نوسانات ارزی و ... این ها آثار منفیای روی اقتصاد هر کشوری می گذراند.
وی ادامه داد: لذا ما باید خود را برای روبرو شدن با انواع این تکانه ها در اقتصاد جهانی آماده کنیم و خردمندانه سیاست های اقتصاد مقاومتی را دنبال کنیم و دنبال ایجاد تعادل در صادرات و واردات کشور باشیم و صادرات کشور تا سطح حداقل میانگین سرانه صادرات دنیا افزایش بدهیم.
افقهی ادامه داد: از دیگر اقدامات مهم این است که تا جایی که ممکن است سهم کالاهای دارای ارزش افزوده بالا را افزایش بدهیم.خام فروشی را به طور کل متوقف کرده و سهم صادرات کالا و خدمات با فناوری بالارا افزایش بدهیم. افزایش ظرفیت کامل بخش خدمات فنی مهندسی در صادرات و تنوع بخشی به شیوه های فعالیت های تجارت خارجی از دیگر اقداماتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی گفت: این را مطمئن باشیم که اگر ترجمان اقتصاد مقاومتی را دنبال کنیم؛ دیگر لازم نیست که نگران این باشیم که تحریم ها برداشته می شود یا خیر؟ ما نباید در برابر تحریم ها انفعالی برخورد کنیم و نباید فرصت ابتکار عمل را از دست بدهیم.در واقع باید روح مفاهیم اقتصاد مقاومتی را ،با یک طراحی فعال به منظور کاهش آسیب پذیری و مقاوم سازی اقتصادکشور در پیش بگیریم.
وی اضافه کرد: ما خیلی به اشتباه می رویم اگر بخواهیم تحلیل های اقتصادی خود را مبتنی بر نتایج مذاکرات بکنیم، کشور ایران دارای ظرفیت ها و نیروهای انسانی بسیار، منابع مادی و طبیعی و با وسعت زیادی که دارد اصلا نیازی نیست به اینکه نگران موضوعات اقتصادی باشیم.