کد مطلب: ۹۱۵۱۰۸
لینک کوتاه کپی شد

وزیر ارتباطات: ما در شهریورماه می‌‌توانیم هم نسل 3 و هم نسل 4 را داشته باشیم

وزیر ارتباطات: ما در شهریورماه می‌‌توانیم هم نسل 3 و هم نسل 4 را داشته باشیم

واعظی اظهار داشت: ما تصمیم گرفتیم که تا پایان مردادماه و بدون یک روز تأخیر به اپراتورها اجازه داده شود که نسل‌های بالاتر را کلید بزنند

به گزارش خبرنگار «نسیم»، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که جزو مهمانان ویژه بیستمین سالروز ورود اولین سیم‌کارت به کشور بود و در کنار خود وزرای پیشین ارتباطات را نیز که هر کدام سهمی قابل توجه در توسعه این عرصه داشتند را داشت، سخنان خود را با تسلیت به خانواده قربانیان حادثه سقوط هواپیمای روز گذشته در حریم فرودگاه مهرآباد شروع کرد و گفت: باید تقدیر و تشکری ویژه از وزرای سابق ارتباطات مخصوصا جناب آقای مهندس غرضی که نقشی بی‌بدیل در توسعه این حوزه داشتند، کرد.
وی با اشاره به اینکه برای ورود هر تکنولوژی به کشور با موانعی روبرو هستیم، خاطر نشان کرد: مدیریت تکنولوژی در کشور نیز با موانعی روبرو خواهد بود که همین موضوع را می‌توان به زمان ورود اولین سیم‌کارت به کشور ربط داد که اکنون در موضوعاتی چون نسل‌های بالاتر ارتباطی و مجوز این نسل‌ها نمودار شده است.
وزیر ارتباطات افزود: فناوری اطلاعات و ارتباطات به سرعت در حال تغییر است به گونه‌ای که اگر در عرصه‌های مختلف، تغییر تکنولوژی طی 3 تا 5 سال اتفاق افتد در این حوزه شاهد تغییر یکساله هستیم به عنوان مثال شاهد بودیم کشورهایی در زمینه نسل سوم ارتباطی سرمایه‌گذاری‌ کردند اما با رونق نسل چهارم، کمتر از یک سال مجبور به مهاجرت شدند.
او با اشاره به اینکه در بعضی کشورها تکنولوژی موبایل با 80 مجموعه سرویس ارائه می‌شود، گفت: از نظر فنی و مدیریتی باید بتوانیم چنین پتانسیلی را در کشور ایجاد کنیم و هر چند که سرمایه‌گذاری در این حوزه کار سختی است اما استفاده از بسترهای‌های به وجود آمده قطعا سخت‌تر خواهد بود.
واعظی با بیان اینکه نیازمند توسعه رقابت در بخش‌های مختلف و مخصوصا بین اپراتورهای ارتباطی هستیم، گفت: رقابت باید بر سر ارائه خدمات کیفی‌تر باشد تا تعرفه‌ها نیز بهتر شود و نارضیاتی مردم به حداقل برسد.
او با اشاره به اینکه انحصار رایتل تا پایان مرداد‌ماه به پایان می‌رسد گفت: تصمیم داریم بدون یک روز تاخیر اپراتورهای موجود در کشور رادر زمینه نسل سوم و چهارم ارتباطی فعال کنیم. در مصوبه نسل‌های بالاتر هیچ محدودیتی را برای ارتقای خدمات ندیده‌ایم و استفاده از تکنولوژی نسل‌های بالاتر را با یک پروانه آزاد کردیم.
وی گفت: مذاکرات با ایرانسل و همراه اول جهت ارتقای نسل ادامه دارد؛ مذاکرات روز گذشته (یکشنبه) با همراه اول خیلی خوب پیش رفته است و امیدواریم تا شهریور کارها به گونه‌ای جلو رود تا به هر دو اپراتور پروانه نسل‌های بالاتر ارتباطی را ارائه کنیم.
وزیر ارتباطات درباره اقدامات صورت گرفته برای ارائه مجوز به همراه اول همچون ایرانسل نیز گفت: به مسئولان رگولاتوری گفته‌ام که تمام وقت خود را روی این موضوع بگذارند تا جاییکه اگر همین امشب هم توانستند، موافقتنامه با همراه اول را در زمینه مجوز نسل‌های بالاتر ارتباطی داشته باشند.
در مراسم جشن بیست سالگی همراه اول، مهندس صدوقی مدیرعامل این اپراتور نیز از زحمات تمامی کسانیکه در طول این سالها برای رشد و اعتلای صنعت تلفن همراه تلاش کرده اند قدردانی کرد.
صدوقی با بیان اینکه در سال 73 با تصمیم بهنگام مدیران وقت وزارت پست و تلگراف و تلفن، ایران در جایگاه سوم منطقه، استفاده از فناوری GSM را آغاز کرد، گفت: واحد سازمانی کوچکی که بیست سال قبل در شرکت مخابرات ایران ایجاد شد، امروز به بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور و خاورمیانه تبدیل شده است.
وی افزود: اینک شبکه همراه اول 95 درصد از جمعیت کشور در کلیه شهرها و بیش از 45 هزار روستا و نیز 70 هزار کیلومتر از راه های مواصلاتی را زیر پوشش قرار داده و مشترکین این اپراتور از طریق 66 میلیون سیم کارت، خدمات ارتباطی دریافت می کنند.
صدوقی تاکید کرد: با این همه آنچه که موجب افتخار همراه اول است، تربیت هزاران مدیر، کارشناس و تکنیسین و اتکا به توان داخلی برای ایجاد توسعه سازمان، دانش فنی و مدیریت صنعت اپراتوری در کشور است.
مدیرعامل همراه اول در ادامه با اشاره به نقش و زحمات وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات در این دوره بیست ساله، از ایشان قدردانی کرد و اظهار داشت: قدرمسلم رویکرد دکتر واعظی در توجه به مشتری مداری و تسهیل دریافت خدمات نوین ارتباطی باند پهن از طریق حذف انحصار، ایجاد یک فضای رقابتی جدی و ارزیابی مستمر اپراتورها، منافع بی شماری برای کاربران فراهم خواهد کرد.
صدوقی با اشاره مزایای نسل های بالاتر تلفن همراه گفت: مطابق تحقیقات انجام شده، در ازای هر 1000 کاربر باند پهن، 80 شغل جدید ایجاد می شود و هر 10 درصد رشد ضریب نفوذ باند پهن در کشورهای در حال توسعه، 1.4 درصد رشد GDP را در پی دارد.
وی در پایان با تشریح برنامه پنج ساله راهبردی همراه اول که سرمایه گذاری هشتاد هزارمیلیارد ریالی را در شبکه هدفگذاری کرده است، اظهار داشت: باور داریم امروز همراه اول یک سرمایه ملی است که ثمره تلاش جوانان، کارشناسان و مدیران این مرز و بوم است و مسلماً رشد و اعتلای آن در دنیایی که برندهای نمادین برای توسعه یافتگی کشورها به حساب می آیند می تواند افتخاری برای هر ایرانی باشد.
مراسم جشن بیست سالگی آغاز به کار همراه اول، عصر روز یک شنبه 19 مردادماه با حضور دکتر محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، خانواده شهید دکتر قندی، «مهندس سید محمد غرضی، دکتر محمدرضا عارف، دکتر سید احمد معتمدی، دکتر محمد سلیمانی، دکتر رضا تقی پور، دکتر محمد حسن نامی وزرای سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات»، مهندس سید حسین هاشمی استاندار تهران و جمعی از مدیران کنونی و سابق صنعت مخابرات کشور، در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد.
دیدگاه