کد مطلب: ۸۷۴۷۷۲
لینک کوتاه کپی شد

اخبار آرشیوی

کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفتگو با «نسیم» کاهش نرخ سود بانکی را یک تصمیم سیاسی در عرصه اقتصاد دانست و گفت: دولت اگر قصد حمایت از صنعت را دارد بهتر است بهای این حمایت را از جیب خود بپردازد نه از جیب سپرده‌گذار

شاهین شایان آرانی از کاهش نرخ سود سپرده‌گذاری بانک‌ها به عنوان دوپینگی برای بازار سرمایه یاد کرد و افزود: بی‌شک حمایت‌هایی از این دست تنها به صورت مقطعی می‌تواند بازار را تحت تاثیر مثبت خود قرار دهد و در بلند مدت نتیجه عکس خواهد داشت در حالیکه چنانچه بازار به صورت خودجوش به تعادل می‌رسید، شاهد رونق در اقتصاد خواهیم بود.
وی در واکنش به برخی اظهارات مبنی کاهش نرخ سود سپرده‌گذاری به دلیل بالا بودن سود تسهیلات اعطایی به بخش تولید، گفت: دولت اگر قصد دارد حمایتی از صنعت انجام دهد بهتر است بهای این حمایت را از جیب خود بپردازد نه از جیب سپرده‌گذار.
این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: چرا باید در نرخ سود تعیین شده برای سپرده‌گذاری حداکثر 22 درصد تعیین شود ولی نرخ سود اعطای تسهیلات به بخش تولید 29 درصد تعین شود در حالیکه که در هیچ جای دنیا چنین تفاوت فاحش در نظام پولی و مالی وجود ندارد.
از کاهش سپرده‌گذاری در بانک‌ها به دنبال کاهش نرخ سود سخن گفت و افزود: با توجه به مشکلات موجود آماده بودن و در اختیار بودن نقدینگی به مراتب برای صنعتگر بی شاز نرخ سود دارای اهمیت است.
شایان آرانی افزود: از این پس شاهد خواهیم بود که نقدینگی سرگردان جامعه به سمت بازار‌های غیر مولدی همچون ارز حرکت خواهد کرد و التهاب به این بازار باز‌می گردد.

دیدگاه