دعوای احتمالی حجتی با شریعتمداری!

چالش مهم حجتی در ۴ سال پیش رو رقیب قلدرش یعنی شریعتمداری است. شریعتمداری از پشتیبانی جریان بازرگانیچی در دولت برخوردار است و دولت هم نانوشته ماموریت افزایش واردات را به او داده است.
« نود اقتصادی »: در کابینه معرفی شده دوازدهم، حجتی کماکان وزیرکشاورزی است. حجتی از معدود وزیران دولت اول روحانی است که کارنامهای قابل دفاع در اقتصاد مقاومتی دارد. حجتی مهمترین رکن اقتصاد مقاومتی در کشاورزی یعنی خودکفایی در تامین غذای اساسی را خوب فهمید و خوب اجرا کرد. یکی از شاخصهای مهم نسبت واردات غذای اساسی به واردات کل است که در دوره چهارساله گذشته به صورت مستمر کاهش یافت و در سال ۹۵ به حدود ۸ درصد رسید.
قانون تمرکز اختیارات کشاورزی که کمی قبل از شروع وزارت حجتی تصویب شده بود، امکان و اختیارات بسیار خوبی برای حجتی ایجاد کرد و حجتی هم به خوبی از آنها استفاده کرد. مهمترین امکان، اهرم کردن واردات برای تقویت تولید داخل بود. حجتی به خوبی توانست واردات را مدیریت کند و به خدمت تولید داخل دربیاورد.البته حجتی در مسئله تنظیم بازار به مشکل خورد و انتقادهایی به او در این زمینه وارد است.
چالش مهم حجتی در ۴ سال پیش رو رقیب قلدرش یعنی شریعتمداری است. شریعتمداری از پشتیبانی جریان بازرگانیچی در دولت برخوردار است و دولت هم نانوشته ماموریت افزایش واردات را به او داده است. دولت به دنبال آزاد کردن حجم بیشتری از پول نفت است. حجتی با شریعتمداری به مشکل خواهد خورد. این به راحتی قابل پیش بینی است. در گذشته بخش مهمی از واردات، کالاهای کشاورزی بوده که حجتی در ۴ سال گذشته آنها را کاهش داده است. اما برای دولت که واردات بیشتر به معنای آزاد شدن پول نفت بیشتر است، شریعتمداری اولویت بیشتری دارد تا حجتی. ۴ سال سختی برای حجتی متصور است. او علاوه بر مبارزه با جریان وارداتچی مثل اتاق بازرگانی باید با یک بازرگانیچی قَدر همچون شریعتمداری هم درگیر شود.