چرا دولت یازدهم واگذاری شرکتهای دولتی را متوقف کرد؟

غلامی، معاون سابق خصوصیسازی درگفتگو با «نسیم»، دلایل کندی واگذاریها به بخش خصوصی را تشریح کرد/ در دولتهای نهم و دهم 900 شرکت دولتی آماده واگذاری بوده، اما در این دولت، تعداد شرکتهای آماده به یک سوم رسید
اسماعیل غلامی درگفتگو با «نسیم»، با اشاره به شیوههای برخی از مدیران کنونی برای واگذاری شرکت ها به بخش خصوصی، گفت که تعدادی از مدیران کنونی معتقد به شیوه واگذاری شرکت ها به بخش خصوصی به شیوه دولت قبل نیستند.
به گفته معاون سابق آماده سازی سازمان خصوصی سازی، اعتقاد مدیران کنونی دایر بر واگذاری بخش اندکی از سهام شرکت های مادرتخصصی درقالب خصوصی سازی بوده که در واقع این روش خصوصی سازی نبوده، بلکه چسبندگی دولت به سهام شرکت ها است.
وی در توضیح علل کند شدن روند واگذاری شرکت ها به بخش خصوصی در دولت یازدهم هم به نسیم اذعان کرد که درحال حاضر، شرکت های اصلاح ساختار شده، آماده واگذاری بسیار اندک بوده که دلیل آن نیز سودده نبودن و یا بلاتکلیف بودن آنها است.
غلامی، از کاهش تعداد شرکت های آماده واگذاری درشرایط کنونی به عنوان دلیل دوم کند شدن روند واگذاری ها یاد کرد و به نسیم توضیح داد که تعداد شرکت های قابل واگذاری دردولت های نهم و دهم 900 عدد بوده در حالیکه اکنون تعداد شرکت های قابل واگذاری به یک سوم رسیده است.
وی، در بخش دیگری از اظهارات خود، فعالان بخش خصوصی خواستار خرید شرکت های دولتی را به دو دسته تقسیم کرد و گفت که دسته نخست، اشخاصی بوده که با هدف فعالیت سالم وارد چرخه خرید می شوند درحالیکه اشخاص نوع دوم، زمین باز بوده و با هدف خرید و فروش زمین و دارایی آن شرکت ها وارد چرخه خرید می شوند.