کد مطلب: ۹۶۰۳۲۶
لینک کوتاه کپی شد

ندیمی: بودجه 94 منطبق با آموزه‌های اقتصاد مقاومتی است

ندیمی: بودجه 94 منطبق با آموزه‌های اقتصاد مقاومتی است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با «نسیم» افزود: نفت 70 دلاری در بودجه نشان دهنده رویکرد اقتصاد مقاومتی است/کاهش قیمت نفت توطئه غربی-عربی است/ دولت نمی‌تواند بیش از 14 درصد حقوق و دستمزد را بالا ببرد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با «نسیم» در پاسخ به این پرسش که آیا لایحه بودجه سال 1394 که توسط دولت به مجلس ارائه شده، به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توجه داشته است؟ اظهار داشت: واقعیت این است که رویکرد اقتصاد مقاومتی، یک رویکرد پروژه‌ای است و از آنجایی که اجرای این رویکرد را نمی‌شود محدود به یک سال کرد، باید پذیرفت که رویکردهای اساسی بودجه را باید با آن هماهنگ کنیم.

ایرج ندیمی با ذکر مثالی افزود: رویکرد سرمایه‌گذاری، رویکرد کاهش وابستگی به نفت، رویکرد کاهش واردات و بسیاری دیگر از مسایل باید در جهت اقتصاد مقاومتی باشد.

وی تصریح کرد: واقعیت این است که بسیاری از این اهداف ناخواسته تامین شده است؛ به‌گونه‌ای که دولت قیمت نفت را از 100 دلار به 70 دلار رسانده است و این نشان می‌دهد که ما ناخواسته وابستگی کمتری به نفت خواهیم داشت. یا این‌که واردات کاهش پیدا خواهد کرد و حمایت از سرمایه‌گذاری در داخل کشور افزایش پیدا می‌کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: موضوع اقتصاد مقاومتی در بودجه سال 1394 مورد توجه قرار گرفته است، اما لزوما به معنای این نیست که برنامه‌ها به‌گونه‌ای بوده که این اتفاق بیفتد، بلکه شرایط به‌گونه‌ای است که این اتفاق می‌افتد. یعنی ناخواسته ما بیشتر مالیات را محور قرار می‌دهیم تا درآمدهای نفتی را. ناخواسته در جهت استفاده از سرمایه‌گذاری‌های داخل حرکت می‌کنیم و یا مثلا در رابطه با موضوعاتی که مربوط به اقتصاد کلان است، رویکرد ما به‌گونه‌ای است که عملا نتایج اقتصاد مقاومتی را در بر خواهد داشت.

ندیمی تصریح کرد: به هر صورت ما در رابطه با اهدافی همچون واسپاری امور به بخش خصوصی، افزایش تولید، سرمایه گذاری، مهار نقدینگی و نرخ تورم، افزایش اشتغال و کمک به اقشار ضعیف، با تفاوت‌هایی در اهداف روبه‌رو هستیم. برای مثال در سال گذشته هدف‌گذاری صادرات یک میلیون و 400 هزار بشکه در روز را داشتیم و امسال یک میلیون بشکه در روز شده است.

وی متذکر شد: به طور طبیعی در قانون بودجه نیز واگذاری‌های مختلفی که در دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و مانند آن داریم را باید به عنوان رویکرد قرار دهیم. برای نمونه، ما درآمد مالیاتی را با 18/22 درصد افزایش شروع کردیم و از عدد 59 هزار میلیارد تومان به عدد 72 هزار میلیارد رسیده است. مالیات بر واردات را حدود 22 درصد افزایش دادیم که با هدف حمایت از تولید داخل بوده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: از این جهت می‌شود گفت ما در رویکردهایمان خواسته و ناخواسته به سوی اقتصاد مقاومتی حرکت کرده‌ایم.

ندیمی درباره کاهش سهم صندوق توسعه ملی به 20 درصد در لایحه بودجه سال 1394 نیز عنوان کرد: دولت چاره‌ای ندارد؛ چراکه با کاهش درآمدهای نفتی و با توطئه عربی - غربی روبه‌رو هستیم.

وی تصریح کرد: حالا که نفت از 100 دلار به کمتر از 60 دلار کاهش یافته است، یعنی دولت مصارف خود را نمی‌تواند اداره کند. به عبارتی، ما نمی‌توانیم به دولت بگوییم که در مورد حقوق و دستمزد و... پرداختی نداشته باش. ما اگر حقوق را حتی به اندازه 14 درصد افزایش دهیم، به این معناست که بخش عمده‌ای از انتظارات کارمندان را هم پاسخ ندادیم.

دیدگاه