کد مطلب: ۲۱۶۳۵۸۵
لینک کوتاه کپی شد

پزشکیان: مشکل معیشت مردم با اصلاح رفتار مسئولان قابل حل است

پزشکیان: مشکل معیشت مردم با اصلاح رفتار مسئولان قابل حل است

رئیس‌جمهور گفت: مشکل معیشت مردم در کشور قابل مشاهده است و با اصلاح رفتار ما مسئولان قابل حل است.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان چهارمحال و بختیاری، با تأکید بر اهمیت مدیریت صحیح منابع و بهره‌وری سازمان‌ها، خطاب به مدیران استان، اظهار داشت: کیفیت و توسعه هر سازمان تا 90 درصد به عملکرد مدیران وابسته است و رهبری سازمانی نقش تعیین‌کننده دارد.

وی افزود: مدیران باید ابتدا منابع موجود را بشناسند، سپس چشم‌اندازی روشن برای رسیدن به اهداف ترسیم کنند و راهکارهای لازم برای استفاده بهینه از منابع یا ایجاد منابع جدید را طراحی کنند.

رئیس‌جمهور با اشاره به مصرف بالای انرژی، نمونه‌ای از اتاقی با 14 چراغ روشن و اتلاف گرما را مطرح کرد و گفت: صرفه‌جویی وظیفه‌ای دینی و مدیریتی است. مقام معظم رهبری نیز در سخنان اخیر خود بر مراعات مصرف و جلوگیری از اسراف تأکید کردند.

وی تأکید کرد:  اصلاح رفتار مدیریتی در استفاده از منابع می‌تواند نقش بسزایی در کاهش هزینه‌های کشور و افزایش کارایی داشته باشد.

پزشکیان با بیان اینکه اسراف و مصرف غیرضروری منابع تنها محدود به ادارات نیست و شامل خانه‌ها، مساجد و دفاتر اداری می‌شود، تصریح کرد: مشکل معیشت مردم در کشور قابل مشاهده است و مقصر اصلی ما مدیران و مسئولان هستیم؛ باید با اصلاح رفتار خود، سهم خود را در حل این مشکلات ایفا کنیم.

وی افزود: حتی صرفه‌جویی 10 تا 30 درصدی در مصرف انرژی می‌تواند معادل صرفه‌جویی میلیون‌ها بشکه نفت و گاز در طول سال باشد، که اثر مستقیمی بر بودجه کشور خواهد داشت.

رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت همسو بودن علم، درک و حکمت در مدیریت، تصریح کرد: بین دانش، فهم و درک واقعی فاصله وجود دارد و مدیران باید تلاش کنند این شکاف را با تفکر راهبردی و عملگرایی پر کنند.

پزشکیان به لزوم اصلاح مدیریت منابع و تقویت بهره‌وری در سطح استان تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: با مدیریت هوشمند و استفاده بهینه از منابع موجود، می‌توان بسیاری از چالش‌های اقتصادی و اجتماعی را در چهارمحال و بختیاری و کشور به‌طور کلی حل کرد و توسعه پایدار را رقم زد.

وی با تاکید بر اهمیت عمل به آموزه‌های دینی، توجه به تدابیر رهبری و ضرورت همت مدیران برای حل مشکلات مردم، گفت: اصلاح رفتار مدیریتی و استفاده صحیح از منابع، کلید اصلی پیشرفت استان و بهبود وضعیت معیشتی مردم است.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت اصلاح رفتارهای شخصی و مدیریت مصرف انرژی گفت: اول باید خودمان را اصلاح کنیم و بعد می‌توانیم مشکلات اجتماعی را حل کنیم. اگر بتوانیم چراغ‌هایی که بدون نیاز روشن هستند، خاموش کنیم، صرفه‌جویی قابل توجهی در انرژی ایجاد خواهد شد.

وی اضافه کرد: مدیریت درست منابع و تلاش برای حل مسائل بدون اتکا به دیگران، عامل اصلی دستیابی به موفقیت است و مدیران باید با اراده و ابتکار، راه‌های متعددی برای حل مسائل پیدا کنند.

پزشکیان به اهمیت تصمیم‌گیری مبتنی بر باور و تلاش فردی اشاره کرد و اظهار داشت:  اگر با ایمان و باور به راه‌های مختلف نگاه کنیم، راه‌های رسیدن به هدف نمایان می‌شود.

وی با ذکر مثال از فعالیت‌های دولت و مشارکت مردم در ساخت مدارس استان گفت: دولت هر کاری که توانست انجام داد و مابقی توسط مردم محقق شد. این نشان می‌دهد که همت و تلاش فردی و جمعی می‌تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.

رئیس جمهور تأکید کرد: قرآن و آموزه‌های دینی نه برای نصیحت، بلکه به عنوان راهنمای زندگی و معیار عمل هستند و مدیران باید از آن به عنوان الگویی برای مدیریت و حل مسائل استفاده کنند.

وی افزود: ما نباید دنبال دیگران بگردیم تا مشکلات ما را حل کنند. این ما هستیم که باید منابع خود را مدیریت کنیم، راه حل پیدا کنیم و مشکلات مردم را برطرف کنیم.

پزشکیان همچنین به ضرورت افزایش بهره‌وری و اصلاح کیفیت خدمات اشاره کرد و گفت: ما باید مدیریت خود را مبتنی بر درآمد، کیفیت و بهره‌وری تنظیم کنیم. بدون اصلاح این موارد، تلاش ما برای حل مشکلات مردم ناکافی خواهد بود.

رئیس جمهور با تأکید بر نقش دانشگاه‌ها و اساتید در حل مسائل عملیاتی استان بیان داشت: اساتید دانشگاه باید دانش خود را در میدان عمل به کار گیرند و در کنار مدیران، راهکارهای عملی ارائه کنند. کمک دانشگاه‌ها می‌تواند صرفه‌جویی انرژی و ارتقای بهره‌وری را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

وی با اشاره به ضرورت بصیرت و عمل به آموزه‌های دینی و مدیریت صحیح منابع اظهار داشت: تفکر و تلاش درست می‌تواند فرصت‌های بزرگ را از دل تهدیدها بیرون کشد. امیدوارم شما مدیران پرچمداران اصلاح و توسعه باشید و با شجاعت و تدبیر، مسائل استان را مدیریت کنید.

منبع: تسنیم
دیدگاه