کد مطلب: ۲۱۳۸۶۳۲
لینک کوتاه کپی شد
عضو اتاق بازرگانی:

نرخ ارز نقشی در افزایش قیمت‌ها ندارد و گرانی‌های اخیر تحت تاثیر افزایش تورم و نقدینگی است

نرخ ارز نقشی در افزایش قیمت‌ها ندارد و گرانی‌های اخیر تحت تاثیر افزایش تورم و نقدینگی است

بهادر احرامیان با بیان اینکه نرخ ارز با افزایش نقدینگی بالا می‌رود، گفت: نرخ ارز خود تحت تاثیر پدیده نقدینگی قرار می‌گیرد و نقشی در افزایش قیمت‌ها ندارد.

به گزارش « نود اقتصادی »، بهادر احرامیان عضو اتاق بازرگانی اظهار داشت: ارز دو نرخی در اقتصاد به هیچ عنوان نه توصیه می‌شود و نه خوب است. ارز نیز مانند هر کالا یا نهاده‌ای باید یک نرخ داشته باشد، که آن نرخ هم باید نرخ تعادلی و براساس شرایط حاکم بر بازار باشد.

وی بیان کرد: بنابراین مضرات تک نرخی شدن بسیار کمتر از چند نرخی بودن آن است. حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و جایگزینی ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی از آن جهت که در راستای نزدیک شدن به نرخ حقیقی ارز است، را می‌توان مثبت ارزیابی کرد؛ چراکه در میان مدت قطعا وضعیت بهتری خواهیم داشت. اما در نهایت امر ارز باید تک نرخی باشد و در بازار تعیین شود.

عضو اتاق بازرگانی گفت: در مورد اثرگذاری نرخ ارز بر قیمت‌ها هم باید عنوان کرد که رشد قیمت در کشور ما مرتبط با تورم است و تورم ناشی از نقدینگی است؛ پس نرخ ارز بر آن اثرگذار نیست. افزایش نرخ ارز نیز در واقع یکی از معلول‌های افزایش نقدینگی است. یعنی نرخ ارز با افزایش نقدینگی بالا می‌رود. بنابراین نرخ ارز خود تحت تاثیر پدیده نقدینگی قرار می‌گیرد و نقشی در افزایش قیمت‌ها ندارد.

دیدگاه