به گزارش «نود اقتصادی»، عباس کشاورز ،سرپرست وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: در سال ۱۳۹۳ به رئیس‌جمهور قول دادم امنیت غذایی کشور را به ۸۰ درصد می‌رسانیم، الان اعلام می‌کنم بیش از این مقدار را رد کرده‌ایم. با مشکلاتی که در حوزه‌های مختلف مثل آب و تحریم ها داریم، اراده به خرج دادیم.

وی ادامه داد: مشکل اصلی کشاورزی ما آب است. دانش بشر و لطف خداوند این اجازه را به ما می‌دهد که از طریق خانواده کشاورزی مشکلات این حوزه را برطرف کنیم.

کشاورز گفت: فضای کشور با این تحریم ظالمانه و جنگ اقتصادی نابرابر به گونه‌ای است که نباید از تولید غفلت کنیم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: باید گندم خودکفا بماند و جو در سال‌های آتی باید خودکفا شود. تولید شیر باید اضافه شود. مرغ، تخم مرغ و ماهی باید به اندازه نیاز تولید شود. تولید شکر به قبل از سال ۹۶ برگردد. عظم جدی برای حل مشکل روغن داشته باشیم. ظرف پنج سال آینده خوداکتفایی ما باید به ۵۰ درصد برسد. عدد پایین روغن و کنجاله ننگ ما در حوزه کشاورزی است.

وی به حوزه دیم در کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: در مورد تولید شیر و گوشت و وابستگی به یونجه مشکل داریم. پکیجی برای اصلاح مدل علوفه با تاکید بر علوفه های جدید در دو دامداری ایجاد شده است.

کشاورز سپس گفت: در گذشته به خاک بی توجه بودیم. بنای توسعه خاک است. حاصل خیزی‌اش در حال افت است. امروز تجربیات به ما تکنولوژی‌هایی داده است که بتوانیم خاک را باز گردانیم. با این کار و مدیریت آب حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش تولید داشته باشیم.

وی تاکید کرد نباید وارد خاک شمال شد.

او در  پایان گفت: بانک کشاورزی نیاز به تزریق سرمایه دارد. کشور ما از نظر پدیده‌های ناخواسته مثل سیل تک است. مدیریت ریسک را باید در نظر بگیریم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در صحبت‌هایش به سند الگوی کشت ملی اشاره کرد و گفت: این سند آماده اجراست و خانواده کشاورزی نیز باید آماده همکاری باشند. از دولت و مجلس خواهش دارم ساختارهایی برای برون رفت از این نابسامانی‌ها از طریق این الگوی کشت پیش ببرند.