به گزارش «نود اقتصادی» وحید شقاقی شهری اقتصاددان با اشاره به تحریم‌های آمریکایی و هدف اصلی معماران تحریم‌ها علیه ایران در این باره اظهار کرد که هدف اصلی تحریم‌کنندگان ایجاد تورم نیست آنها دو مقوله مهم را هدف قرار دادند یکی تعطیلی بنگاه‌های تولیدی و ایجاد رکود و ایجاد بیکاری سهمگین و دیگری افزایش شدید نابرابری و توزیع ناعادلانه ثروت در اقتصاد است.
شقاقی شهری با اشاره به کتاب هنر تحریم‌ها اثر ریچارد نفیو که خود یکی از معماران اصلی تحریم‌ها علیه ایران است، گفت: نفیو در کتاب خود می‌گوید که در سال ۱۳۹۱ روی شکستن استقامت مردم تمرکز کرده‌اند تا از آن طریق نارضایتی‌ها را بیشتر کنند و ایران را مجبور به انجام مذاکره کنند. آنها از دو کانال افزایش صادرات کالاهای لوکس به ایران و منفعل‌کردن بنگاه‌های تولیدی این هدف خود را دنبال کرده‌اند و حالا هم همان هدف را دنبال می‌کنند.
استاد دانشگاه خوارزمی تهران کاهش تولید در بنگاه‌های تولیدی را عاملی برای گسترش رکود و ایجاد بیکاری در جامعه ارزیابی کرد و گفت: مردم تورم را تحمل می‌کنند، اما نمی‌توانند بیکاری را تحمل کنند. واقعیت این است که ۳۰ درصد تورم در اقتصاد بهتر از ۳۰ درصد بیکاری (ناشی از رکود) در جامعه است.
این اقتصاددان در ادامه از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره تحریم‌ها انتقاد کرد و گفت: این وزارتخانه هیچ تمرکزی بر تولید ندارد. این در حالی است که بنگاه‌های تولیدی فعالیت‌شان به یک ششم سال گذشته تنزل پیدا کرده است و مردم نیز از طرفی قدرت خریدشان را از دست داده‌اند که مجموع اینها می‌تواند باعث کاهش تولید بنگاه‌ها و بیکاری بیشتر شود.
او با بیان این‌که تحریم‌کنندگان سعی می‌کنند تا افزایش نابرابری درآمدی و فساد را در جامعه برجسته کنند، ادامه داد: آنها از طریق صادرات کالاهای لوکس از طرفی و کاهش صادرات مواد اولیه و قطعات تولیدی سعی می‌کنند تا تولید را ضعیف کنند. واقعیت این است که آنها بهتر از ما می‌دانند اگر کدام قطعات را صادر نکنند تولید ما از کار خواهد افتاد.